https://www.imdb.com/title/tt0114608/mediaviewer/rm3378949121

Tales from the Crypt: Demon Knight

Het eigenlijke plan was om Tenet te bespreken, door omstandigheden moest ik mijn plannen aanpassen. Van de meest geanticipeerde film van het jaar, ga ik daarom maar naar het smakelijke niemendalletje Tales from the Crypt: Demon Knight. Voor wie onbekend is met Tales from the Crypt, het was een stripserie waarin een skelet (“the cryptkeeper”) griezelverhalen vertelde. De horror werd zo bloederig en dramatisch mogelijk werd verbeeld en vormde de inspiratie voor een tv-serie. En dus deze film. In Demon Knight is Brayker (William Sadler, ook wel bekend van The Shawshank Redemption) in bezit van een sleutel. De mysterieuze Collector (Billy Zane) wil die sleutel dolgraag hebben.

Vraag niet waarom, het heeft iets te maken met poorten. De film begint met Brayker die achtervolgd wordt door de Collector. In een wanhopige poging om de duivelse figuur af te schudden verschuilt hij zich in het gothische hotel van Irene (CCH Pounder). Hier zijn ook de net ontslagen postbode Wally (Charles Fleischer), prostituee Cordelia (Brenda Bakke), macho en surfdude Roach (Thomas Haden Church), zuipschuit Willy (Dick Miller) en tiener Danny (Ryan O’Donohue) aanwezig. Niemand heeft nog idee van de hellenacht die hen te wachten staat.

Brayker heeft net een kamer kunnen regelen onder de naam “Smith” als de Collector, begeleidt door de politie, hem alsnog vindt. De agenten willen allebei de mannen meenemen voor verhoor, de Collector heeft andere plannen. Hij wil gewoon de sleutel hebben, verder niets. De politie wil hem echt niet zomaar laten gaan. Tja. Wie niet horen wil, moet maar voelen. 

Tales from the Crypt: Demon Knight is met geen mogelijkheid serieus te nemen en dat is precies de bedoeling van deze hilarische horror.

Tales from the Crypt: Demon Knight is met geen mogelijkheid serieus te nemen en dat is precies de bedoeling van deze hilarische horror. Ledematen en hoofden vliegen in het rond, het bloed vloeit rijkelijk, de humor is gitzwart en iedereen staat zo hard op zijn teksten te kauwen dat je er alleen maar bewondering voor kan hebben. Vooral Zane is briljant als demon die er alles aan doet om zijn zin te krijgen. Hij begrijpt heel goed wat voor soort spel deze film nodig heeft. Tegenspeler Sadler is prima als oud-soldaat die met tegenzin de sleutel met zich meezeult, hij neemt zijn rol iets te serieus.

Deze rammelende horror doet met vlagen denken aan From Dusk till Dawn, waar met dezelfde soort idiotie wordt gespeeld. Het grote verschil is dat Quentin Tarantino en Robert Rodriguez hun vampierenfilm overgoten met machismo en hun personage met meer liefde behandelde. Tales from the Crypt: Demon Knight is eerder het onbehouwen tussendoortje. Minder scherp, evengoed erg lekker.

Ernest R. Dickerson/William Sadler en Billy Zane

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.