https://www.nu.nl/film/5820477/henry-van-loon-speelt-hoofdrol-in-nieuwe-komedieserie-random-shit.html

Random Shit

Na het succes van New Kids en Bro’s Before Ho’s leken Steffen Haars en Flip van der Kuil op een dood spoor te zijn beland. Ron Goossens, Low Budget Stuntman haalde niet de kwaliteit van hun voorgaande werken. Al was het budget er zichtbaar op vooruitgegaan, het verhaal kwam niet lekker uit de verf. Videoland benaderde het duo met het voorstel voor een eigen serie. Ze besloten om iets te maken waarmee ze alle mogelijke controverse konden oproepen. Hun grootste troef is Henry van Loon, die zich in acht afleveringen mag uitleven met uitzinnige typetjes. De titel van de serie: Random Shit. Het begint met van Loon die het kantoor van Videoland binnenkomt.

De baas (Ruben van der Meer) biedt Henry zijn eigen serie aan. De komiek is van mening dat hij echt wel betere dingen te doen heeft dan een “hitserie” bedenken voor het lijdende streamingsplatform. Ruben is echter vastberaden: Henry zal niet het kantoor verlaten voor hij een hit heeft bedacht. Liefst iets waar Gijs Naber ook in meespeelt.

Alles wat van Henry opgooit wordt door Ruben neergesabeld. Te zwartgallig. Gaat de grenzen over. Kan maatschappelijk gezien niet door de beugel. Eerlijk gezegd vind ik die kritiek voor de eerste aflevering best meevallen. Haars en van der Kuil vallen vooral terug op makkelijke humor (betasten zwangere vrouw, het k-woord, blackfacen) en het is allemaal inderdaad nogal random shit. Provocerend? Wie het werk van het duo niet is gewend, zal wellicht de wenkbrauwen optrekken.

Dus de sloophamer is prominent aanwezig om alles wat heilig is aan gruzelementen te slaan.

Het is vanaf de tweede aflevering dat er ineens iets gebeurt. Haars en van der Kuil hebben gastregisseurs en schrijvers uitgenodigd om ook hun ding te doen. Het zijn korte filmpjes van zo’n kwartier tot krap een half uur, waarin zowaar echte personages worden opgevoerd. Personages die met gestoorde situaties te maken krijgen. Die zich moet redden in de onderbuik van de samenleving. Geen willekeurig aangeregen sketches die niets met elkaar te maken hebben. Kijk, dan wordt het allemaal wél grappig.

Het is en blijft een serie van het duo achter New Kids. Dus de sloophamer is prominent aanwezig om alles wat heilig is aan gruzelementen te slaan. Dieren worden tegen de muur gesmeten, er wordt gelachen om AIDS, homo’s, seksuele intimidatie, doodgestoken kinderen, filmhuisfilms, mensen met het syndroom van down, en natuurlijk maken Haars en van der Kuil zichzelf belachelijk. Deze serie zal de kijkers verdelen in liefhebbers en haters. Iedereen die weer eens wil lachen om politiek incorrecte zaken moet Random Shit zeker een kans geven.

Steffen Haars en Flip van der Kuil/Henry van Loon en Ruben van der Meer

3 gedachten over “Random Shit

  1. De eerste 2 afleveeingen zaten een paar grappige dingen in de rest was gewoon slecht . Geen aanrader

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.