Advertenties
Skip to content

Document(1)

DOCUMENT(1)

In een gedachtestroom stromen gedachtes onophoudelijk door. De sterkste gedachtes komen boven het oppervlak om gegrepen en gelezen te worden. Probeer ze niet te begrijpen. Haat ze of heb ze lief. Gedachtes zijn er. Simpel.

BUS

Ik zit in de bus naar huis, bij de uitgang zit een moeder met een kinderwagen. Ze heeft een muizig gezicht en is druk aan het praten in haar telefoon. Omdat de bus lawaai maakt hoor ik niet precies wat ze zegt. Al zou ik het horen, dan nog zou ik het niet verstaan. Volgens mij is ze Italiaans.

Op de manier van praten heb ik de indruk dat ze zich ergens over opwindt. Ik begrijp dan geen woord Italiaans, deze vrouw spreekt snel, op hoge toon, gepassioneerd, als om haar punt duidelijk te maken. Ze blijft maar praten, het zal wel een lang punt zijn. En hoewel dat mij wel nieuwsgierig maakt naar waar ze het over heeft, is dat niet de reden dat deze vrouw mijn aandacht trekt. Steeds als de bus een bocht maakt, rolt de kinderwagen van haar vandaan. De vrouw kijkt dan snel op van haar telefoon, zet de kinderwagen terug in positie en kwebbelt verder in haar telefoon.

Waarom zet ze die kinderwagen niet op de rem? Of, beter nog, bewaart ze dit gesprek (of monoloog, volgens mij kan je nauwelijks van een gesprek spreken als één iemand continu aan het woord is) voor thuis? Hou je aandacht verdorie toch op je kind!

Pas als de bus bij de halte stopt en de vrouw uitstapt stopt ze haar telefoon weg, en geeft al haar concentratie liefdevol aan haar kind. Misschien dat dit de meest logische stappen zijn, toch zou ik het zelf omgekeerd hebben gedaan.

Advertenties
%d bloggers liken dit: