Will en Jada

Beste Will en Jada. Laat ik maar meteen met de spreekwoordelijke deur in huis vallen.

Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig?

Sinds Jada bekendmaakte dat jullie in 2016 uit elkaar zijn gegaan wist ik, hier moet ik over schrijven. Ik heb lang nagedacht hoe dit onderwerp te benaderen. Welke invalshoek ik kon gebruiken. En realiseerde mij dat het neerkomt op een vraag: waar zijn jullie in godsnaam mee bezig?

Jullie pretendeerden de afgelopen zeven jaar nog een stel te zijn. Het was een toneelstuk met Oscarwaardig acteerwerk (in ieder geval veel overtuigender dan wat Will presteerde in Gemini Man). Ja, er was eerder toegegeven dat jullie relatie gepaard ging met disfunctionele trekjes. En ongetwijfeld zullen er door Jadas nog te verschijnen boek nog heel veel intriges en affaires naar buiten komen. Alleen is dat wel wat anders dan jarenlang mooi weer spelen voor de bühne.

Wisten de kinderen van jullie breuk? Waren familie, vrienden en kennissen ervan op de hoogte? Of spraken jullie af om dit met niemand te delen? Ik heb jullie nooit als rolmodellen beschouwd, maar ben oprecht verbijsterd over de zeven lange jaren die dus gewoon bij elkaar zijn gelogen.

Hoe denken jullie dat deze huwelijksleugen overkomt? Wat dit zegt tegen de fans? Dat het oké is om dit soort idiote situaties te creëren? Dat het prima is om zeven jaar lang zogenaamd als koppel door te gaan terwijl er van een relatie al lang geen sprake meer is?

Na het klap-incident tijdens de Oscars van vorig jaar dacht ik, Will heeft een deuk in zijn reputatie geslagen. Nu denk ik, jullie beide reputaties beginnen behoorlijk te stinken. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Dus, nogmaals mijn vraag: waar zijn jullie in godsnaam mee bezig?