In de arcadehal

Bart vierde zijn verjaardag dit jaar in de arcadehal. Rondlopend tussen de schreeuwerige speelautomaten was ik mij sterk bewust van de sfeer. Een geladen, opgewonden sfeer. Alsof de lucht vol spanning zat. Positieve spanning. Een soort anticipatie.

Ik voelde vriendelijke competitie, haantjesgedrag en een hoog testosterongehalte. De arcadehal is een bubbel waarin heel veel tegelijkertijd gebeurt, een magische plek waar van alles je aandacht probeert te trekken. De één zuigt de indrukken in zich op, de ander laat het van zich afglijden.

Sensitieve types als ik sluiten goed aan op dit soort sterke energie. Die energie gebruikt op zijn beurt ook mijn energie om zich verder te verspreiden. Het is een wisselwerking die mijn adrenalineniveau hooghoudt.

Om tussendoor een beetje tot rust te komen speelde ik op de flipperkast. Ik weet niet waarom, maar ik ben echt gek op flipperkasten. Ik kan urenlang spelen met het zilveren balletje dat de hele kast door stuitert. Ergens vond ik de flipperkast in deze arcadehal ook ironisch. Ouderwetse analoog speelgoed tussen de flitsende spelcomputers die je naar andere werelden brengen.

Toen ik aan dit stukje begon vroeg ik mij af wat ik nou kon vertellen over een arcadehal. Na veel pogingen bleek het een sfeerschets te zijn. Niet per se superdiepgaand. Maar wel erg leuk om te schrijven.

Je kan mij volgen via Facebook, X, Instagram en Letterboxd.