Sneeuw

Onderstaand kortverhaal is geïnspireerd door het nummer Broken Chords Can Sing a Little van A Silver Mt. Zion, de band onder hoede van Efrim Menuck, die ook (mede)verantwoordelijk is voor de duistere postrockband Godspeed You! Black Emperor. A Silver Mt. Zion brengt hetzelfde melancholische geluid, maar dan met kalere composities.

Voor de optimale sfeerervaring is het aan te raden onderstaand stuk te lezen terwijl je het nummer beluistert.

“Het sneeuwt. Bart is gek op sneeuw. Nog altijd vindt hij het magisch hoe al die piepkleine ijsstukjes een enorm wit deken vormen dat dan de wereld toedekt. Hij kan er uren naar kijken, naar de sneeuwvlokken die uit de grijze lucht dwarrelen en tegen het raam blijven kleven. Hij vindt het bijna zonde als er voetstappen of fietssporen in het sneeuwlandschap gedrukt staan. Gewoon lekker laten, die dikke sneeuwlagen.

Bart heeft ooit gehoord dat geen twee sneeuwkristallen hetzelfde zijn. Hij heeft zich vaak afgevraagd hoe dat kan. En kwam toen met een eenvoudige oplossing. Sneeuw smelt. En dan maakt het helemaal niet meer uit welke vorm de volgende vlok heeft. Want alles want dan nog ontstaat is hoe dan ook nieuw. En dus uniek.

Van Bart mag het net zolang blijven sneeuwen tot de wereld als een sneeuwbal door de ruimte zweeft. Dan zal het wel even door moeten sneeuwen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.