Monsieur Stin#4: un cercle parfait

Ja ja beste lieve lezer, het is weer de hoogste tijd om Monsieur Stin te bezoeken. Vandaag beleeft hij weer een spannend nieuw avontuur. Hij zit aan tafel en tekent op een groot vel papier een cirkel. Een perfecte cirkel. Maar iedere keer als de cirkel bijna rond is mompelt hij “nee” en schuift het vel papier van tafel. Er liggen heel veel vellen papier met onafgeronde cirkels op de grond.

Als Monsieur Stin het tekenen moe is gaat hij bij de wc-deur zitten (de knieën tot aan de borst opgetrokken) en steekt zijn vinger in het sleutelgat. Ook zo kan hij namelijk cirkels maken, door met zijn vinger in dat sleutelgat te draaien. Daarna keert hij weer terug naar de tafel om verder te tekenen.

Er zit geen diepgravende, goed gemotiveerde psychologische oorzaak achter deze handeling. Het tekenen van de perfecte cirkel is eerder een plotse, diepgewortelde aandrang waar geen enkele rationele verklaring achter zit.

Monsieur Stin is hier trouwens al een week mee bezig. Ik denk ook dat het nog wel even duurt voor hij de perfecte cirkel op zal geven. Wanneer dat moment is, is niet te zeggen. Misschien als we hem de volgende keer bezoeken voor een nieuw avontuur. Wie weet tekent hij dan een andere vorm.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.