Balkonspringen

Ik had iets nieuws bedacht: balkonspringen. Je springt van het balkon en maakt bij de landing een koprol. Daarna blijf je een moment op één knie zitten. Uiteraard wordt de sprong opgenomen en op TikTok gezet. Dan pak je het volgende balkon. Net zolang tot er geen balkons meer over zijn.

Het kan niet anders of dit zou perfect aansluiten bij de puberale stuntduivels. Die doelgroep zou deze nieuwe rage fantastisch vinden. Zeker weten dat balkonspringen de sociale media zou domineren, met filmpjes van balkonspringende waaghalzen die steeds een balkon verder gaan.

Toch, ondanks het enthousiasme voor dit idee, drongen er zich wel wat vragen op. In het bijzonder, is balkonspringen eigenlijk wel haalbaar? Van de eerste verdieping springen is al niet ongevaarlijk. Een balkon hoger en het begint suïcidale trekjes te krijgen.

Natuurlijk, een stroom van zelfdodingen op sociale media zorgt óók voor hype. Alleen niet de hype die ik voor ogen heb. En ja, er zijn veligheidsmaatregelen te bedenken (een trampoline, matras of dekentje) ik ben er niet helemaal zeker van dat die maatregelen ernstige ongelukken gaan voorkomen.

Misschien moet ik het idee van balkonspringen heroverwegen. Of nog beter, schrappen. Dan maar geen nieuwe rage.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.