Escape Plan 2: Hades

Wat er precies is gebeurd achter de schermen van Escape Plan 2: Hades weet ik niet. Maar nota bene Sylvester Stallone schreef op zijn sociale dat deze film één van de slechtste producties is waar hij ooit bij betrokken was. De film kwam wel nog uit in de grote zalen, verder moest Escape Plan 2: Hades zich tevredenstellen als het nieuwe vulsel in de dvd-bak met goedkope pulptitels. Normaal gesproken laat ik dit soort films aan mij voorbijgaan, deze wilde ik zeker zien.

Ten eerste, de tweet van Stallone maakte toch wel nieuwsgierig naar het falen van Escape Plan 2: Hades. Ten tweede, Dave Bautista speelt mee. Hij is niet de beste actie-acteur die je je kan voorstellen, hij is wel een populair professioneel worstelaar die inmiddels in zeer gewaardeerde films heeft gespeeld. De filmposter belooft prominente aanwezigheid voor deze man. Hij en Stallone naast elkaar. Smullen toch?

Niet helemaal. De meeste schermtijd is blijkbaar bedoeld voor personages wiens namen ik niet eens meer weet. Misleidende informatie? Foutje van de marketingafdeling? Naar mijn gevoel een wanhopige poging om de aandacht te trekken. Daar krijg ik al behoorlijke jeuk van.

Het duurt daarnaast ook erg lang voor Bautista zich eindelijk mag laten zien en het doodvervelende verhaaltje een finke stoot energie geeft. Waarom hij niet veel meer mag doen is mij een raadsel. Stallone mompelt zich met zijn diepe stem door de tekst, Bautista neemt een flinke portie charisma met zich mee en weet met zijn korte scènes de aandacht te grijpen.

Ik kan verder een uitgebreide analyse schrijven over Escape Plan 2: Hades, de volgende steekwoorden zijn afdoende: bloedeloos, saai en vol plotgaten. Ik ben niet eens halverwege als het mij al lang niet meer kan schelen wie wat doet. Een doodzonde. De plottwist die de boel op moet schudden, maar het toch al rammelende kaartenhuis definitief in laat storten, laat mij verder koud.  

Geen enkele acteur kan het opbrengen om overtuigend te spelen. Jesse Metcalfe, een bekend gezicht uit klassieker Desperate Housewives, doet net als de rest niet veel meer dan duf voor zich uitkijken en de tekst oplepelen. De wenkbrauwen gefronst, als om er zo nog een béétje emotie uit te persen. Ik hoop dat iedereen in elk geval goed is betaald.

Escape Plan 2: Hades trekt zich van alle kritiek niets aan en eindigt met ruimte voor een derde deel. Escape Plan: The Extractors verscheen in 2019 en beloofde opnieuw een rol van Bautista. Ja, ja. Naar mijn weten heeft Stallone ditmaal niets negatiefs getwitterd, het zou zomaar eens mee kunnen vallen.

Regie: Steven C. Miller. Met: Sylvester Stallone en Dave Bautista

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.