De obsessie van De Filmjunk: Vincent McMahon

Ik zocht al enige tijd naar een excuses om wat te schrijven over professioneel worstelen en heb eindelijk een invalshoek gevonden: Vincent McMahon is met pensioen. Ter verduidelijking, hij was de baas van WWE (‘s werelds bekendste promoter voor professioneel worstelen) en gold als onvermoeibaar werkpaard.

McMahon heeft in eerste instantie klinkende overwinningen op zijn naam staan. WrestleMania bijvoorbeeld. Hij schoof supersterren als Hulk Hogan, Dwayne “The Rock” Johnson, Stone Cold Steve Austin, Kurt Angle en John Cena in het spotlicht. McMahon maakte van professioneel worstelen een cultureel fenomeen, een geldmachine die hem heel wat dollars heeft opgebracht.

Daartegenover staan McMahons schimmige zakentechnieken. Denk aan rammelende contracten met de worstelaars. Zijn onverzadigbare overwinningshonger waarbij competitie ten koste van alles moest worden uitgeschakeld. Als het binnen zijn eigen bedrijf rommelde moest dit stil worden gehouden. Zo had prijspaard Stone Cold naar verluidt losse handjes en werd steroïdengebruik gedoogd.

Maar het bleek een privézaak die McMahons pensioen forceerde. Hij hield er buitenechtelijke affaires op na die hij met flinke geldsommen afbetaalde. Die bedragen kwamen uit de bedrijfskas. Tja, als je met de boeken gaat knoeien…

Er zit ongetwijfeld nog een moraal in dit verhaal, dat laat ik lekker aan jullie over. Zelf denk ik in de richting van opgeblazen ego’s en een netelig nalatenschap.

Een gedachte over “De obsessie van De Filmjunk: Vincent McMahon

  1. Seksueel misbruik is een ernstig probleem dat helaas ook voorkomt in de worstelwereld. Worstelaars zijn atleten die fysiek zware sporten beoefenen en ze verdienen net als ieder ander respect en waardigheid. Helaas is er in het verleden voldoende bewijs geweest van seksueel misbruik van worstelaars, waarbij ze worden blootgesteld aan seksuele intimidatie en soms zelfs aan seksueel misbruik.

    Het is belangrijk om te benadrukken dat seksueel misbruik nooit getolereerd kan worden, ongeacht in welke industrie het plaatsvindt. Het is essentieel om een veilige en respectvolle omgeving te creëren voor iedereen, en dat betekent dat we op moeten komen voor degenen die het slachtoffer zijn van seksueel misbruik. Dit kan betekenen dat we spreken over dit soort gedrag wanneer we het zien of horen, en dat we het niet tolereren. Het kan ook betekenen dat we ondersteuning bieden aan degenen die het slachtoffer zijn geweest, en dat we ervoor zorgen dat ze de hulp krijgen die ze nodig hebben.

    Het is ook belangrijk om te onthouden dat iedereen een verantwoordelijkheid heeft om ervoor te zorgen dat onze gemeenschappen veilig en respectvol zijn. Dit betekent dat we ons bewust moeten zijn van ons eigen gedrag en dat we ons best moeten doen om te zorgen dat we het respect behouden dat iedereen verdient. Als we allemaal ons best doen om onze gemeenschappen te versterken en te beschermen, kunnen we ervoor zorgen dat seksueel misbruik geen plaats heeft in onze samenleving.

    In het licht van het belang van het welzijn van worstelaars, is het belangrijk om actie te ondernemen om seksueel misbruik te voorkomen en te bestrijden. Alleen door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat worstelaars de bescherming en het respect krijgen die ze verdienen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.