De obsessie van De Filmjunk: Brad Pitt in de trailer van Bullet Train

Waarom nu deze obsessie?

Bullet Train. De trailer van deze actiefilm is al weken te zien op elk denkbaar mediaplatform en heeft twee belangrijke mededelingen. Ten eerste, ga zo snel mogelijk naar Bullet Train. Ten tweede, Brad Pitt speelt de hoofdrol.

Waarom Brad Pitt in de trailer van Bullet Train?

Ik heb het sterke gevoel dat Bullet Train een soort comeback voor Brad Pitt moet voorstellen. Alsof Pitt terugkeert van een sabbatical en wij dat absoluut moeten weten. Ik heb in de wandelgangen gehoord dat Pitt in eerste instantie wilde stoppen met acteren, maar op dat besluit terug is gekomen. Met Bullet Train keert hij dan inderdaad weer terug op de set. Het is een theorie waar ik vraagtekens bij heb.

Ja, tussen 2019 en 2022 is hij niet in films verschenen. Maar toen lag alles stil. Bovendien trad hij wel op als ambassadeur van Nespresso (waarmee hij de toorts van George Clooney overnam) en zijn die reclames veelvuldig uitgezonden. Het is niet alsof hij vóór Bullet Train tijdelijk koos voor een kluizenaarsbestaan, Pitt is altijd door blijven werken.

Als ik de trailer van Bullet Train zo zie, trekken de producers zich ook weinig aan van hoe het verhaal wordt gerepresenteerd. Het gaat om Pitt. Punt. Hij is de hoofdrolspeler, dus op zich logisch dat de focus op hem ligt. Maar toch… waarom krijg ik het idee dat die focus net iets te opzichtig is? Dat Pitts charisma moet verhullen dat de plot misschien een grote rommelpot is?

Conclusie? Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Alleen dat het publiek massaal toe moet stromen om Pitt te gaan bewonderen. Hij wordt dan wel omringd door toptalent (ik noem Aaron Taylor-Johnson en Brian Tyree Henry), dit is schijnbaar echt zijn film. Misschien moet ik het een kans geven. Nu wil ik weten ook wat Pitt met Bullet Train te bieden heeft.

Een gedachte over “De obsessie van De Filmjunk: Brad Pitt in de trailer van Bullet Train

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.