De obsessie van De Filmjunk: Kreeft

Waarom nu deze obsessie?

Er ligt een dode kreeft in de tuin van mijn ouders, maar de kreeft op zich is niet zo bijzonder. Vogels zijn gek op kreeften en gebruiken het nabijgelegen meertje als buffet. Ik heb vaak genoeg scharen en voelsprieten op de stoep zien liggen. In dit geval is een vogel met zo’n smakelijke kreeft over de tuin van mijn ouders gevlogen en liet hij hem precies daar vallen.

Waarom Kreeft?

Gezien de vele tuinen in deze buurt vind ik dat best bijzonder. De tuin van mijn ouders is ook helemaal niet zo groot. De kreeft had makkelijk op het schuurtje kunnen landen, hij ligt toch echt op de tuintegels. Misschien ontdekt de vogel zijn blunder en vliegt hij terug om zijn eten op te halen. Dan moet hij wel snel zijn. Er lopen hier genoeg katten rond die ook wel zin hebben in een hapje zeevoer.

Hoe langer ik naar de kreeft kijk, hoe meer zich de contouren van een verhaal vormen. De kreeft heeft, heel in de verte, wel iets weg van een chestburster. Voor de duidelijkheid, dat is de baby-variant van de xenomorph, het buitenaardse monster uit Alien.

Stel nou dat er in de tuin van mijn ouders, bij gebrek aan betere beschrijvingen, een vreemd wezen ligt? Niemand weet waar het vandaan komt, wat het is… Misschien is er een buurtbewoner die dit vreemde wezen stiekem uit de achtertuin pikt en in zijn (of haar) kelder ontleedt, en dat dit vreemde wezen uit een andere dimensie blijkt te komen en er op onverklaarbare wijze dus een portaal is geopend waar nog van alles uit kan komen kruipen met als gevolg een Apocalyps…

Mijn associaties worden ruw onderbroken door een vogel die de tuin van mijn ouders induikt. Hup, weg kreeft. Daar gaat mijn verhaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.