Barbie & Kendra Save the Tiger King

Na de gruwel van Corona Zombies kwam Charles Band met een vervolg: Barbie & Kendra Save the Tiger King. Het haakt direct aan op deel één (voor zover hier al sprake is van “deel één” en “deel twee”) en concentreert zich op precies wat in de titel staat. The Tiger King. Joe Exotic dus, de flamboyante, narcistische Tijgerkoning met zijn eigen Netflix-serie. Al in de eerste minuten, wat meer wegheeft van een achterlijke YouTube-sketch, denk ik: “schiet mij neer”. Aan de andere kant, het duurt ruim een uur. En het kan toch niet erger dan Corona Zombies? (Toch? Alsjeblieft…?)

Ook hier wordt weer een echte film voorzien van nieuwe, ingesproken dialogen. Maar Band gaat nu voor twee titels die hij schaamteloos misbruikt. Terror in the Jungle en Luana, the Girl Tarzan. Als ik de scores op IMDB mag geloven zijn deze evenmin bedoeld voor een fijn avondje film. Toch durf ik te wedden dat ze alsnog beter zijn dat Barbie & Kendra Save the Tiger King. Barbie wordt nu bijgestaan door vriendin Kendra. In verband met corona sluiten zich thuis op en storten zich op het BPN.

Mocht je willen weten wat deze afkorting betekent, het staat voor Big Pussy Network. (*zucht*) Op dit netwerk wordt een “documentaire” uitgezonden over Joe Exotic die ergens middenin de jungle strandt en gered moet worden door zijn vader. De plot is wederom een viering van idioterie, de grappen lijken een tandje beter dan Corona Zombies. De hoop dat deze verbetering stand houdt vervliegt heel snel. De dialogen staan vol met flauwe one-liners. Natuurlijk kan ons de platvloerse onderbroekenhumor niet worden onthouden, ditmaal aangespekt met vele verwijzingen naar “pussies”.

Barbie & Kendra Save the Tiger King is gewoon dezelfde truc die ook de eerste keer zwaar mislukte.

Barbie & Kendra Save the Tiger King is gewoon dezelfde truc die ook de eerste keer zwaar mislukte. Het is misschien net wat meer te verdragen. Wie zou nou echt kunnen genieten van dit soort films? En met “genieten” bedoel ik nuchter genieten. Dus zonder hulpmiddelen. Als ik zwaar bezopen deze onzin onder ogen krijg, is de kans op slagen al wat hoger. Op voorwaarde dat de zware kater van de volgende dag elke herinnering aan de film verdringt. Elke zware kater is een feestje vergeleken met de avonturen van Barbie & Kendra.

De films zullen wel geld opbrengen, want Band en actrices Cody Renee Cameron en Robin Sydney zijn vrolijk doorgegaan met deze vorm van vermaak. Vorig jaar kwam het derde van deze trilogie uit: Barbie & Kendra Storm Area 51. Ik hoop dat elk buitenaards leven op Area 51 tijdig is gewaarschuwd voor de komst van de twee bimbo’s. En ja, deze film ga ik ook bespreken.

Regie: Charles Band. Met: Cody Renee Cameron en Robin Sydney

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.