Corona Zombies

Corona Zombies. Een… “film”. En dan gebruik ik dat woord héél losjes. Waar in godsnaam te beginnen. Laat ik anders even wat context geven. Toen Woody Allen zijn eerste film maakte, What’s Up, Tiger Lily?, verwijderde hij de originele dialogen uit een Japanse actiefilm en sprak hem helemaal opnieuw in. De plot vulde hij in als epische zoektocht naar het recept voor eiersalade. Volgens de één is hij briljant, de ander vindt hem juist doodflauw. Regisseur Charles Bandt besloot hetzelfde principe toe te passen voor Corona Zombies, en gebruikte daarvoor Hell of the Living Dead.

In de hoofdrol “speelt” Cody Renee Cameron de rol van blonde Barbie. Via het nieuws (waar zij normaal gesproken nooit naar kijkt) wordt zij op de hoogte gebracht van een wereldwijde crisis. Er is een pandemie uitgebroken waarbij de geïnfecteerden veranderen in naar mensenvlees hunkerende zombies. Maar Barbies probleem is nog erger dan dat: al het toiletpapier is uitverkocht. Hoe moet deze blonde bimbo nou haar kont afvegen zonder dit hulpmiddel?

Voor Bandt is het stupide “verhaal” (ook die term gebruik ik hier héél losjes) een excuus om fragmenten uit het eerder genoemde Hell of the Living Dead van nieuwe dialogen te voorzien. Ik moest het even opzoeken, maar het is een zombiefilm uit 1980. Bandt probeert via Corona Zombies uit alle macht iets grappigs te maken van de culthorror. Het probleem is alleen dat de grappen geen moment leuk zijn. Tenzij het hilarisch is om inboorlingen van hele diepe stemmen te voorzien, los te gaan met onderbroekenlol en de personages teksten in de mond te leggen als “you stupid blue hat!” Dit zijn grappen waar Adam Sandler zich voor zou schamen. In plaats van een lieflijke parodie zit Bandt te parasiteren op een andere film.

Corona Zombies staat voor alles wat een film niet zou mogen zijn.

Daarnaast heeft Corona Zombies een ander probleem. Bandt schakelt steeds van Barbie in 2020 naar Hell of the Living Dead uit 1980. Van haarscherpe beelden in 2020 naar de morsige beeldkwaliteit uit 1980. Hield de regisseur geen rekening met de bloedhinderlijke stijlbreuk? En niet alleen wat betreft beeld. De cast van Hell of the Living Dead heeft nog iets charmants. Cameron ziet eruit als een pornoactrice die op de verkeerde set rondloopt. Zij kraamt bovendien teksten uit waar zelfs Tommy Wiseau van zou opkijken. Om haar bezig te houden geeft Bandt haar de schone taak om alternatieven voor toiletpapier te bedenken. Iets met vaseline, want zij heeft een gevoelige huid. De rest mag je zelf invullen.

Corona Zombies is de luiste, slapste, ergerlijkste, meest weerzinwekkende poging tot grappenmakerij die ik ooit heb gezien. Het is gemakzuchtig geld verdienen over de ruggen van miljoenen slachtoffers. Het kan mij geen zak schelen wat je mening is over corona, ik vind dit een misselijkmakende productie. Corona Zombies staat voor alles wat een film niet zou mogen zijn.

Regie: Charles Bandt. Met: Cody Renee Cameron en Robin Sydney

Een gedachte over “Corona Zombies

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.