Bloodrayne

“A father. A daughter. A mighty leadership. A prophet. A young hero. A guardian.” Deze opsomming wordt gedaan in de trailer van Bloodrayne terwijl er willekeurige beelden uit de film voorbijkomen. Ter verduidelijking: de “father” is Kagan, gespeeld door Ben Kingsley. Hij is de vampierenkoning die achter zijn dochter Rayne (Kristanna Loken) zit, een half-vampier die wraak op hem wil nemen omdat hij haar moeder verkrachtte en vermoordde. En dan zijn er nog “mighty leadership” Vladimir (Michael Madsen) en “young hero” Sebastien (Matthew Davis), die graag Kagan aan hun zwaard willen rijgen.

De vampierenkoning laat zich natuurlijk niet zomaar te pakken krijgen en blijft de film lang in zijn zwaar bewaakte kasteel. Hij zit op de troon, of heeft een boek onder zijn neus waar hij toch niet in leest. Madsen moet als Vladimir een inspirerende leider voorstellen, hij mompelt zich met zijn typerende gromstem door de film. Davis doet zijn best om er zo serieus mogelijk bij te lopen. Omdat Bloodrayne ook wat seksuele spanning nodigt heeft, propt Uwe Boll er nog een “dampende” liefdesscène in tussen Sebastien en Rayne.

Ik moet het Boll deze keer wel nageven: hij is er zowaar in geslaagd om echte Hollywoodhelden voor de camera te krijgen. Al betwijfel ik of de acteurs zelf daar ook zo blij mee zijn. Madsen zou, aldus Boll, bijna dagelijks dronken op de set zijn verschenen. En het enige wat Kingsley doet is voor zich uitstaren, zich waarschijnlijk afvragend waar hij in godsnaam voor heeft getekend. Als ik IMDB mag geloven wilde hij altijd eens een vampier spelen. Nou. Dat heeft hij geweten. Ook Michelle Rodriguez is trouwens van de partij als Katarin. Volgens mij moet zij de “guardian” voorstellen. Lang verhaal kort: zij is de slechtste “guardian” uit de filmgeschiedenis.

Ik vraag mij oprecht af wie de trailer insprak.

Boll blijft er duidelijk van overtuigd dat een film gevuld moet zijn met foeilelijke effecten, houterig acteerwerk en dialogen waar een soapschrijver zich voor zou schamen. Het bloed dat Rayne in het begin van de film drinkt laat een hilarische bloedsnor achter op haar bovenlip. Zij heeft sowieso de ondankbare taak om de film lang in een korset rond te lopen. Als Vladimir tegen het eind wordt neergestoken, kijkt hij alsof het om een prikkende mug gaat. Kingsley… ik kan mij niet herinneren dat hij iets heeft gedaan in deze film.

Ik vraag mij oprecht af wie de trailer insprak. En wat hij er nou van vond. Vroeg hij zich af waarom hij schijnbaar willekeurige woorden moest opnoemen? Vond hij het vermakelijk om zo een trailer vol te kletsen? Had hij überhaupt enig idee waar Bloodrayne over ging? Persoonlijk zou ik het hilarisch hebben gevonden om zo mijn geld te verdienen.

Regie: Uwe Boll. Met: Kristanna Loken en Ben Kingsley

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.