Rocky III

Nadat Rocky Balbao (Sylvester Stallone) in Rocky II zijn felbegeerde wereldtitel heeft gewonnen, wil hij de bokshandschoenen aan de wilgen hangen. Hij is getrouwd met Adrian (Talia Shire) en vader geworden van een zoontje. Tijd om het rustiger aan te doen. Maar als hij zijn pensioen heeft aangekondigd, dient zich een nieuwe tegenstander aan. Clubber Lang (gespeeld door de enige echte Mr. T) daagt de “Italiaanse Dekhengst” uit om terug te keren in de ring en het tegen hem op te nemen. Alle goede voornemens om definitief naar huis te gaan ten spijt accepteert Rocky de uitdaging.

Hij weet niet met wie hij te maken heeft. Want Clubber beschikt over andere gevechtstechnieken en beukt Rocky zo op de mat. Wat volgt is een herhaling van zetten uit Rocky II. De traag sprekende bokser trekt zich alsnog terug, wordt depressief, gaat toch weer trainen en komt opnieuw tegenover Clubber te staan. Het enige verschil met deel twee is een wisseling van de wacht bij de trainers. Mickey Goldmill (Burgess Meredith), die Rocky’s training in de eerste twee delen verzorgde, worstelt met hartproblemen. Vlak voordat Rocky’s voor het eerst op de vuist gaat tegen Clubber, wordt Mickey geveld door een hartaanval.

Als de dramatische wedstrijd is afgelopen stapt er een onverwachte vervanger van Mickey naar voren: Apollo Creed (Carl Weathers). Hij wil Rocky graag dezelfde gevechtstechnieken aanleren die Clubber gebruikt. Er staat wel iets tegenover, dat vertelt Apollo later wel. Opvallend genoeg kan Rocky het bij de trainingen niet opbrengen om alles te geven. Hij is bang. Wat als het hem niet lukt om van Clubber te winnen? De angst zit zo diep in zijn kop, dat hij het bijna opgeeft. Gelukkig heeft hij Adrian en Apollo voor de spreekwoordelijke trap onder zijn kont.

Rocky III is een vermakelijk vervolg en goeie hekkensluiter.

Sylvester Stallone geeft voor het eerst aartsrivaal Apollo wat meer ruimte. In deel twee kregen wij al een glimp van zijn gezinsleven, nu zien wij ook de man achter de bokser. Hij is trots, koppig, een man van eer die zich niet zomaar laat beledigen. Apollo neemt Rocky mee naar zijn oude sportschool en begint direct met het strenge trainingsregime. Het is best verfrissend om te zien hoe Rocky zich door de oefeningen heen stuntelt. Zie hoe hij moet leren zijn voeten anders te bewegen. Apollo danst in de ring, Rocky is eerder de olifant die zich stampend over de mat verplaatst.

Mr. T is een heerlijk flamboyante toevoeging aan de reeds kleurrijke personages van Rocky’s wereld. In zijn filmdebuut loopt hij al rond met zijn kenmerkende tomahawk. Tegenover Rocky leeft hij zich uit met verbale stompen, als de bel klinkt komen daar zijn vuisten bij. Kijk ook uit naar Hulk Hogans eerste rol. Rocky III is een vermakelijk vervolg en goeie hekkensluiter. Zeg nou zelf, tegen wie kán Rocky het nog opnemen?

Regie: Sylvester Stallone. Met: Sylvester Stallone en Carl Weathers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.