Knocked Up

Ben Stone (Seth Rogen) is een echte stoner die samen met zijn maten een huis deelt. Tussen het blowen, drinken en gamen door werken zij aan een website, die aan moet geven welke actrice wanneer naakt in een film verschijnt. Alison Scott (Katherine Heigl) werkt bij een nieuwszender en woont noodgedwongen bij haar zus Debbie (Leslie Mann) en zwager Pete (Paul Rudd). De twee tegenpolen ontmoeten elkaar in een club en belanden samen in bed. De volgende dag wordt duidelijk dat het wat Alison betreft bij één keer blijft. Maar het lot heeft andere plannen.

Na de eenmalige lustnacht is Alison namelijk zwanger geraakt. Bens vader (leuke rol van Harold Ramis) vindt het fantastisch om grootvader te worden. Alisons moeder vindt het maar niets. Haar dochter heeft nog een hele carrière voor zich. Zij moet gewoon naar de kliniek, kinderen krijgen kan altijd nog. Tussen alle bemoeienissen door proberen Ben en Alison er het beste van te maken. Ben is weliswaar een nietsnut, hij weet wanneer hij verantwoordelijkheid moet nemen. Soort van, dan. Alison mist juist ouderlijke steun en voelt zich getroost in Bens brede armen.

Regisseur Judd Apatow laat ook het gezin van Debbie en Pete opdraven, als om Ben en Alison zo een potentiële kijk in de toekomst te geven. Debbie en Pete hebben twee dochters en zijn al een tijd bij elkaar, het rommelt in hun relatie. Debbie vermoedt dat Pete vreemdgaat, Pete ergert zich aan Debbies benauwende liefde. Hij heeft geen moment voor zichzelf. Alison begrijpt niet waarom haar zus bij die eikel blijft, Ben kan het meteen goed met hem vinden. Zullen zij met dezelfde relatieperikelen te maken krijgen? Of blijven zij, ondanks hun sterk tegengestelde persoonlijkheden, toch bij elkaar?

Knocked Up is absoluut komedie, maar wel eentje over volwassen mensen met volwassen problemen.

Jason Segel, Jonah Hill, Jay Baruchel en Martin Starr komen langs als Bens vrienden. Zij voorzien Knocked Up van wietdampen, vertegenwoordigen de onderuitgezakte hedonisten die urenlang kunnen discussieren over baarden en het scheren van schaamhaar. Dat is een hele wereld verwijderd van Alisons volwassen, carrièregedreven vriendenkring, waar het drama van Knocked Up zich afspeelt. In tegenstelling tot Bens en Alisons onhandige pogingen om nader tot elkaar te komen, geven de traan en lach elkaar zonder te morren een hand. Knocked Up is absoluut komedie, maar wel eentje over volwassen mensen met volwassen problemen.

De productie kreeg achteraf nog een zuur staartje toen Heigl in de media klaagde over het vermeende seksisme in de film. Zij heeft ergens wellicht een puntje (haar personage is soms wel érg chagrijnig), de mannen komen er ook niet al te rooskleurig van af. Zo is het “seksisme” in ieder geval gebalanceerd.

Regie: Judd Apatow. Met: Seth Rogen en Katherine Heigl

Een gedachte over “Knocked Up

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.