https://www.imdb.com/title/tt1126591/mediaviewer/rm1128497920

Burlesque

Ik wist dat Christina Aguilera in 2010 met zangeres Cher in de film Burlesque speelde. Sindsdien heb ik er niets meer over gehoord. De trailer oogde als niemendalletje, het type film dat vluchtig in de grote zalen verschijnt, om via DVD-verkoop een financiële inhaalslag te maken. Burlesque staat nu op Netflix en ik dacht, waarom ook niet. Iets lekker luchtigs op een doordeweekse avond. Aguilera speelt de naïeve Ali, die op goed geluk vertrekt naar Los Angeles om daar een beter leven te vinden. Regisseur en scenarist Steve Antin stuurt Ali de eerste de beste bar in en laat haar kennismaken met de sensuele wereld van burlesque.

Bazin Tess (Cher) laat zich op het podium omringen door schaarsgeklede stoeipoezen die zich in velerlei bochten wringen. Ali weet zeker: dit wil zij ook! Tess is minder overtuigd van haar danstalenten, al waardeert zij het doorzettingsvermogen van de nieuwkomer. Tot Tess ontdekt dat Ali over een stevige strot beschikt. Met die gouden vocalen zou de club weer flink wat bezoekers kunnen trekken. Natuurlijk wekt dit jaloezie op. Mededanseres Nikki (Kristen Bell) kan het niet hebben dat de nieuwkomer haar spotlicht inpikt.

Ali raakt goed bevriend met barman Jack (Cam Gigandet). Naast het inschenken van drankjes schrijft hij ook liedjes. Oh, en zijn verloofde is op dit moment in New York bezig met een acteercarrière. Dat Ali tóch bij hem mag blijven wonen (om de huur te delen, *wink wink*) zegt genoeg over wat wij verder kunnen verwachten. Al doet de film er nog wel even voordat dat punt bereikt is. Eerst moet de seksuele spanning zorgvuldig worden opgebouwd en krijgt Ali nog te maken met gladjakker Marcus (Eric Dane).Burlesque is prima te doen als je er zonder verwachtingen instapt en geniet van de kleurrijk uitgevoerde liedjes.

Burlesque is nog platter dan een munt van vijf cent en de voorspelbaarheidsgraad ligt hoog, verrassend genoeg is dit helemaal geen onaardige titel. De film is met zichtbaar veel plezier gemaakt, het ziet er flitsend uit. Het helpt ook dat Aguilera alle ruimte krijgt om zich lekker uit te leven. Hetzelfde geldt voor Cher, die ook nog een nummer zingt. De inhoud is afgezaagd, het oppervlak is erg amusant om naar te kijken.

Ik wil nog even kwijt dat er één goede acteur in de film speelt: Stanley Tucci, in de heerlijke rol van Sean. Hij weet de matte prestaties van Aguilera en Cher ruimschoots te compenseren. Burlesque is prima te doen als je er zonder verwachtingen instapt en geniet van de kleurrijk uitgevoerde liedjes.

Steve Antin/Christina Aguilera en Cher

Een gedachte over “Burlesque

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.