https://www.imdb.com/title/tt5033998/mediaviewer/rm2407370241

Charlie’s Angels (2019)

Een franchise herstarten onder feministische vlag is helemaal hot. Persoonlijk vond ik Ghostbusters zeer geslaagd. Het kan ook minder goed resultaat opleveren, zo ben ik minder gecharmeerd van Charlie’s Angels. Deze reboot (of wat dit werk ook moge zijn) is geregisseerd door Elizabeth Banks. De Angels zijn Sabina Wilson (Kristen Stewart), Jane Kano (Ella Balinska) en zitten onder de moedervleugels van (Banks). Gezamenlijk maken zij deel uit van spionagedienst van Charles Townsend (Robert Clotworthy). De plot wordt gestart met de schuchtere Elena Houghlin (Naomi Scott).

Zij werkt voor een techbedrijf dat een nieuw speeltje op de markt wil brengen. Dit apparaat blijkt dus levensgevaarlijk te zijn. Omdat Elena’s baas Peter Fleming (Nat Faxon) weigert te luisteren naar haar waarschuwing – er moet immers geld worden verdiend – seint zij de spionagedienst in. Als zij ontdekt dat Peter bij een grootschalig complot is betrokken, voegt zij zich bij de Angels.

Banks begint deze versie van Charlie’s Angels met een gesprek over vrouwen. Het voldoet om te zeggen dat ik deze dialoog niet zo lekker vond overkomen. Naar mijn idee doet Banks krampachtig haar best om de feministische boodschap luid en duidelijk te laten klinken. Het wemelt in deze film van de sterke, stoere vrouwen, waarom zoiets dan nog verduidelijken met woorden? In opbouw valt ook één en ander op te merken. De eerste helft komt traag op gang komt en er scènes zijn die eerder ogen als opvulling dan dat ze de plot vooruithelpen. Wat bijvoorbeeld de noodzaak van een paar seconden aan Elena die zich verveelt? Om nog maar te zwijgen over de bizarre filmdiscussie en het wel erg abrupte einde. Ik heb het idee dat het niet altijd even goed liep in de montagekamer.Ik neig naar een hele krappe, net-aan voldoende.

Gelukkig heeft Charlie’s Angels ook zijn goeie momenten. Er zitten strakke actiescènes in. Vooral Stewart schittert in de gevechten en krijgt uitstekend bijval van Balinska. Scott is als beginnende Angel aandoenlijk en komisch klungelig. Banks is de moederfiguur die haar Angels ten alle tijden wil beschermen. Luis Gerardo Méndez heeft een fantastische bijrol als Saint, zeg maar de welzijnswerker en wapenleverancier van de Angels.

Echt slecht zou ik deze Charlie’s Angels niet willen noemen. Maar goed is hij ook niet. Ik neig naar een hele krappe, net-aan voldoende. Ik vind het trouwens ironisch dat uitgerekend Charlie’s Angels de feministische herstart kreeg: het ging altijd al over stoere en sterke vrouwen die de misdaad bestrijden.

Elizabeth Banks/Kristen Stewart en Naomi Scott

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.