https://www.imdb.com/title/tt9619798/mediaviewer/rm2042344961

The Wrong Missy

Lauren Lapkus is, naar het schijnt, een veelbelovend komiek. Ik vraag mij dan af waarom zij de rol in The Wrong Missy accepteerde. In de eerste paar minuten is Lapkus nog grappig. Hoofdpersoon Tim Morris (David Spade) heeft een blind date met Missy (Lapkus) en ontdekt snel haar… onstuimige persoonlijkheid. Zij is het equivalent van een tornado, de spreekwoordelijke olifant in de porseleinkast. Haar botte gedrag is zo overrompelend idioot dat ik alleen maar kan lachen. Na de date komt Tim een andere Missy tegen (Molly Sims) met wie hij wel goed kan vinden. Ze wisselen nummers uit, maar wat gebeurt er?

Omdat het intoetsen van de juiste nummers echt superlastig is, komen de berichten die Tim stuurt terecht op de telefoon van de verkeerde Missy. Pas als Tim haar uitnodigt mee te komen voor een paar dagen teambuilding met het werk, ontdekt hij de bizarre vergissing. De verkeerde Missy weet van niets. Zij vindt het uitje prachtig en gaat helemaal los.

De genânte maar nog wel leuke humor uit het begin wordt met de haren over de smaakgrens geslepen. Lapkus zal ongetwijfeld lol hebben gehad met haar personage, ik vind het pijnlijk om naar te kijken. Missy is een zuipende flapuit, iemand die zich niets aantrekt van haar omgeving, zich gedraagt als een klein kind en met bezopen kop tegen mannen aanrijdt. Met geforceerde scriptwendingen blijft Tim noodgedwongen de hele film bij haar plakken.Lapkus… af en toe schemert er iets grappigs door in haar hysterische optreden, het enige wat beklijft is flinke irritatie.

Op zich, ik had mijn vermoeden over het verloop van deze film: Tim ziet in dat Missy best meevalt en de twee tortelduifjes eindigen alsnog in elkaars armen. Halverwege gaf ik dit vermoeden op. Ik geloofde er niets van dat Tim uit zichzelf bij de verkeerde Missy zou blijven. Ware het niet dat er een schandalig ongeloofwaardige ommedraai wordt uitgevoerd. Als Missy een minder onuitstaanbaar personage was geweest zou ik die omzwaai nog hebben geloofd. Misschien dat het zelfs een draaglijke komedie zou zijn geworden.

Hier en daar zijn lichtpuntjes te vinden. Tims baas Nate (Nick Swardson) bijvoorbeeld, die zichzelf ongegeneerd toegang geeft tot Tims persoonlijke mails en sms-jes, zodat hij hem kan “helpen” met zijn liefdesleven. Jackie Sandler (inderdaad, de vrouw van) speelt de fijne bitchy Jess die alles overheeft voor promotie. Lapkus… af en toe schemert er iets grappigs door in haar hysterische optreden, het enige wat beklijft is flinke irritatie. Ik hoop dat zij voortaan in betere komedies komt optreden. Want dit vind ik echt helemaal niets.

Tyler Spindel/David Spade en Lauren Lapkus

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.