https://www.imdb.com/title/tt10540242/mediaviewer/rm848804865

The Main Event

Worstelorganisatie WWE doet er altijd alles aan om aandacht te genereren. Het hoofd van WWE, Vincent McMahon, zal ongetwijfeld erg verheugd zijn over The Maint Event. De elfjarige Leo groeit op bij zijn vader en oma. Zijn moeder heeft jaren geleden plots het gezin verlaten. Leo’s vader zwijgt erover en is drukker bezig met het afbetalen van schulden. Leo heeft de droom om professioneel worstelaar te worden. Afgezien van zijn piepjonge leeftijd, ontbeert het hem ook aan spierkracht en charisma. Tot hij een magisch masker vindt. Zodra hij die opdoet, krijgt hij superkrachten. Heel toevallig vindt op dat moment een talentenjacht plaats om nieuw worsteltalent te ontdekken.

Er kan een contract worden gewonnen bij WWE, plus een fors geldbedrag. Leo besluit zich op te geven, met het masker is hij immers onoverwinnelijk. Eén van zijn tegenstanders, Samson, wil óók winnen. Het kleintje versus de gespierde, grommende reus. Wie zal hier als overwinnaar uit de kooi komen? The Maint Event bekijkt de wereld van prossioneel worstelen door de ogen van jonge tieners. Daar is niets mis mee. Maar regisseur Jay Karas maakt er wel iets erg flauws van.

De worstelaars die in de ring stappen hebben in het echt hun sporen verdiend. In The Main Event zijn zij gereduceerd tot cartooneske, bespottelijke figuren. Iemand als Otis heet hier “Stinkface” en heeft als speciale manoeuvre het laten van een keiharde scheet. Nou. Lachen. Ik vind het een beschamende vertoning van getalenteerde worstelaars. Andere talenten zoals The Miz, Kofi Kingston en Keith Lee (laatstgenoemde treedt op onder de naam “Smooth Operator”) komen er nog opvallend goed vanaf.The Maint Event bekijkt de wereld van prossioneel worstelen door de ogen van jonge tieners.

De plot is een aaneenschakeling van cliché’s. Leo ontdekt dat hij het masker niet nodig heeft, papa komt tot inkeer, oma verlekkert zich aan de jongere worstelaars, als Leo succes krijgt stijgt het succes naar zijn kop, enzovoort enzo verder. De personages praten de hele tijd over professioneel worstelen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Misschien dat er inderdaad jonge tieners zijn die het hebben over de regie bij thuisshows. Maar hier komt het gekunsteld over.

The Maint Event wil gewoon dienen als schaamteloze reclame voor de worstelwereld. Dan heb je wel veel betere inhoud nodig. Kijk naar The Wrestler. Of Fighting with My Family. Goeie verhalen en personages, films die de onberekenbare wereld van worstelaars recht doet. McMahon zal The Main Event ongetwijfeld beschrijven als “good shit”. Het woordje “good” kan worden weggelaten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.