https://www.imdb.com/title/tt8458582/mediaviewer/rm803903233

Wat Is Dan Liefde

Ik had verwachtingen bij Wat Is Dan Liefde. Geen hoge verwachtingen. Maar toch iets. De hoofdrollen worden gespeeld door Maarten Heijmans en Elise Schaap, niet de minste acteurs van hun generatie. Schaap is echtscheidingsadvocaat Cato. Zij wordt gevraagd om te werken bij een groot en prestigieus advocatenkantoor, waar het vooral om centen en status draait. Niet echt de zaken waar Cato voor staat. Aan haar de taak een frisse wind te laten waaien. College Gijs (Heijmans) is niet onder de indruk van de goedbedoelende nieuweling. Baas Wim (gespeeld door Michiel Romeyn) wil dat de twee tegenpolen met elkaar samenwerken.

Cato is het geweten, Gijs kan zich concentreren op de financiële deel. Cato worstelt met haar gevoelens, Gijs gaat inzien dat er meer is dan geld en nog meer geld. Om het nog ingewikkelder te maken heeft Cato een vriend: Sander (Teun Luijkx). Hij weet niets af van de dwarrelende vlinders. Hoe zal dit gaan aflopen? Hoe voorspelbaar het verhaaltje ook is opgebouwd, Schaap en Heijmans maken er het beste van.

Heijmans kroop eerder in de huid van Ramses Shaffey en Schaap speelde nog aan Frank Lammers’ zijde in Undercover. Dit zijn twee uitmuntende spelers die met alle gemak het zoete gegeven wat pit geven. Heijmans is perfect als de macho, de gladde jongen waar alle vrouwen voor vallen. Bij een echtscheiding is zijn primaire doel om flink wat geld te scoren. Schaap is als Cato juist empathisch, maar waakt ervoor geen lammetje te zijn. Zij staat prima haar mannetje en is geenszins geïntimideerd door de mannenwereld waar zij in rondloopt. De twee stoten elkaar af, trekken elkaar aan, raken volkomen gefrustreerd door hun gevoelens.[epq-quote align=”align-left”]Het is net als Cato: degelijk.[/epq-quote]

Zoals aangegeven had ik verwachtingen bij Wat Is Dan Liefde. Hoe goed en leuk de rollen ook worden gespeeld, het is niet helemaal wat ik hoopte. Ja, het suikerzoete verhaal krijgt een fijne trap onder de kont. De leukste scènes is als Cato en Gijs ongegeneerd bekvechten waar hun “clientele” bij zit. Zonder blikken of blozen doen zij er alles aan elkaar onderuit te halen, met slechts oog op persoonlijk gewin. Het slaat natuurlijk nergens op, het is wel erg vermakelijk om te zien.

Kijk, met meer van dat zou Wat Is Dan Liefde echt stukken beter zijn geweest. Het is nu zeker geen slechte film. Het is net als Cato: degelijk. Het is iets beter dan gemiddeld. Leuk om eens een keer gezien te hebben. Meer niet. Voor de liefhebber, trouwens: vlogkoningin Monica Geuze komt ook eventjes langs.

Aniëlle Webster/Elise Schaap en Maarten Heijmans 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.