Hustlers

Ik had nooit verwacht een film met Jennifer Lopez te kunnen verdragen, in Hustlers steelt ze moeiteloos de show. En ze heeft niet eens de hoofdrol. In deze übercoole film over stelende strippers gaat het eigenlijk over Destiny, een Aziatisch meisje dat werkt in een stripclub. Ze probeert om zo veel mogelijk geld bijeen te krijgen, het wil niet echt lukken. Ramona (Lopez) heeft er helemaal geen moeite mee om bankbiljetten te verzamelen. Op het podium kroelt ze om de danspaal, verleidt de mannen en verdwijnt met handenvol geld terug in de kleedkamer. Destiny wil graag die swag leren.

Terwijl Ramona haar de kneepjes van het vak toevertrouwt, ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee. Spijtig genoeg stort de economie in en komt ook de stripclub in financieel noodweer. Onder leiding van Ramona en Destiny besluit een groep strippers het heft in eigen handen te nemen. Ze verleiden rijke zakenmannen, drogeren ze, en zorgen ervoor dat ze hun creditscards legen in de stripclub. Het blijkt een gouden handel. Maar niet voor lang.

Regisseuse Lorene Scafaria brengt het misdaadverhaal cool en gelikt in beeld. Al brengen de acties van Destiny en Ramona dramatische gevolgen met zich mee (met name voor de mannen), de humor moet de boel luchtig houden. Hustlers gaat niet eens echt over die berovingen. Natuurlijk schenkt Scafaria er aandacht aan, het vormt voor haar meer een excuus om de vriendschap tussen Destiny en Ramona in beeld brengen.

Regisseuse Lorene Scafaria brengt het misdaadverhaal cool en gelikt in beeld.

En ze wil onderzoeken zijn wie de vrouwen zijn die elke nacht half naakt op het podium staan. In een paar scènes die zich zowel in de kleedkamer als in de club afspelen, blijken de vrouwen prima hun mannetje te staan. Dit is werk. Ze moeten geld verdienen. Het laatste waar ze op ze op wachten, is dat ze thuis ook nog eens hun man moeten verzorgen. Dansschoenen uit, neerploffen op de bank en verder geen gezeik. Een stripper houdt trots een vibrator omhoog: dát is haar grote liefde. Die protesteert alleen als er nieuwe batterijen in moeten.

Hustlers doet denken aan de vrouwenversie Oceans 11. De strippers willen geen kluis leeghalen, er overheerst wel een heerlijke achteloosheid in de film. Het enige minpunt aan Hustlers is dat de structuur en opbouw wat rommelig zijn. En het eind is een beetje een anticlimax. Al is het geïnspireerd op ware gebeurtenissen, ik gun de personages toch een steviger slot.

Lorence Scafaria/Jennifer Lopez en Constance Wu

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.