https://www.pathe-thuis.nl/film/14636/the-expendables-3

The Expendables 3

Ik had twee gegronde motivaties om mij aan Stallones derde ego-ensemble te wagen: ik had voorgaande delen gezien, én Ronda Rousey speelde ditmaal mee. Ik had tot vorig jaar nog nooit van haar gehoord. Ze daagde op na de Royal Rumble van 2018, en maakte duidelijk dat ze zou debuteren met Wrestlemania 34. Iedereen was het erover eens, ze zette een overtuigend worsteldebuut neer. Tegenover Triple H., nota bene. Na afloop draafde ze regelmatig op om haar gezicht te laten zien. Hoewel ze zelf beweerde haar succes te willen “verdienen”, kreeg ze nogal wat op een zilveren dienblad gepresenteerd.

Zo won ze bij Money in the Bank de RAW Vrouwen Kampioenstitel van Alexa Bliss, en werd ze consequent naar voren geschoven als gezicht van de vrouwendivisie. Vincent McMahon is publiciteitsgeil: hij gebruikt alles wat hij kan gebruiken om zijn geliefde worstelwereld te promoten.

Dit ging een tijdje goed. Ze was perfect in de ring en kon prima overweg met de microfoon. Maar naargelang kregen de fans genoeg van haar. Toen ze tegenover Charlotte Flair en Becky Lynch stond, keerde het publiek zich definitief tegen Rousey. Hoe goed ze ook is, Flair en Lynch zijn doorgewinterde werkers. En, nog belangrijker, favoriet bij het publiek. Rouseys daaropvolgende grote gevecht was bij Wrestelmania 35, waar ze haar titel verloor aan Becky. Becky schreef weer geschiedenis door op die avond twee titels binnen te halen. Daarna nam Rousey gas terug, en is ze voorlopig uit beeld bij de WWE. Ik beschouw haar nog steeds als één van mijn favoriete worstelaars.

Al met al is The Expendables 3 een lange, moeizame herhalingsoefening.

Enfin, om terug te komen waar het om draait: The Expendables 3. Wederom stond Stallone de regiestoel af aan een andere regisseur. Nog steeds gaat het om een vage missie. Opnieuw moet een wapenhandelaar worden uitgeschakeld. En natuurlijk moet het leven van één van de groepsleden in gevaar komen. Met Mel Gibson wordt wel een nieuwe vijand gepresenteerd. Eentje met wie Barney nog een persoonlijk appeltje heeft te schillen. In plaats van Bruce Willis laat nu Harrison Ford zijn gezicht zien. Ook Kelsey Grammar (van de cultserie Frasier) komt voorbij. De cast is zo vol dat lang niet iedereen de kans krijgt in de schijnwerper te staan. Jet Li krijgt niet eens met een handgemeen te maken.

Het script staat bol van foute grappen, verwijzingen naar andere actiefilms, explosies, gevechten, kogelregens, en een poging om nieuw talent naar voren te schuiven. Al met al is The Expendables 3 een lange, moeizame herhalingsoefening. Zelfs met een worsteltalent als Ronda Rousey.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.