https://themoviemylife.com/2019/04/27/murder-mystery-2019-new-trailer-from-adam-sandler-jennifer-aniston-luke-evans-gemma-aterton/

Murder Mystery

Via een recensie van de Volkskrant ben ik vandaag wederom gewezen op een Netflixfilm: Murder Mystery. Ook ik zag deze titel al een paar keer langskomen. Het is een komedie met Jennifer Aniston en Adam Sandler, een soort persiflage op het moord mysterie. Ik had voor vandaag eigenlijk andere filmplannen. Omdat ik toch zin had in iets meer ontspannen, besloot ik Murder Mystery alsnog een kans te geven. Daar waar de meeste kijkers snel een allergische krijgen van Sandler, kan ik nog wel om hem lachen. In deze komedie raken hij en Aniston verwikkeld in een moordmysterie waarin keurig de clichés worden afgevinkt. En benoemd.

Om maar te benadrukken hoe clichématig en belachelijk de hele intrige is. Sandler en Aniston spelen de rollen van Nick en Audrey Spitz, een oeverloos kibbelend stel dat probeert om de moordzaak op te lossen. En dat terwijl ze niet eens iets met de dader of slachtoffers hebben.

Door puur toeval komen zij op een boot terecht, waar een select gezelschap te horen krijgt of ze in het testament van de steenrijke Malcolm Quince zijn opgenomen. Wanneer de eerste dode is gevallen, is het het begin van een lijkenspoor. Natuurlijk wijzen alle vingers naar Nick en Audrey. Zij zijn immers steeds in de buurt als weer iemand het loodje legt. Geen wonder dat ook de politie dit duo als verdacht beschouwt. Probeer jezelf maar eens uit een dergelijke situatie te praten.

Het is wel aardig, allemaal.

Murder Mystery drijft op de ietwat vervreemde en sterk laconieke humor van Sandler. Personages zijn vet aangezette typetjes, afwijkende situaties worden hardop benoemd, en Sandler loopt rond alsof er niets aan de hand is. Hij hangt nu wel erg sterk de ondraaglijke eikel uit, en hij komt ook niet over of hij er veel zin in heeft. De kibbeldialogen tussen hem en Anniston zijn nog het vermakelijkst. Wel frons ik mijn wenkbrauwen bij het zien van een acteur als Terrence Stamp. Of een actrice als Gemma Arterton. Ze zullen ongetwijfeld de grootste lol hebben gehad, maar of dit nou zo’n sterke toevoeging op hun CV is…? Ik betwijfel het.

Het is wel aardig, allemaal. Lekker absurd. Niet serieus te nemen. Ontspannen doet Murder Mystery zeker. Het is het soort titel waarvan je weet wat je krijgt: een hoop onzinnige onderbroekenlol. Soms beschamend flauw, maar wat maakt dat uit. Mocht er niets anders op tv zijn, dan is Murder Mystery de ultieme guilty pleasure.

Kyle Newacheck/Adam Sandler en Jennifer Aniston

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.