https://jfk.men/news/undercover-netflix-originals/

Undercover

Undercoveragenten Bob Lemmens en Kim De Rooij kunnen qua
persoonlijkheden niet verder van elkaar af staan.
Bob is de stille macho, het alfamannetje dat graag eerst de kat uit de boom kijkt en dan toeslaat. Kim gaat juist direct op haar doel af, heeft het geduld niet voor uitgesponnen tactieken. Er hangt een spanning tussen de twee, een irritatie over elkaars werkwijzen, en die wordt sterker op de momenten dat ze moeten improviseren. Handig, als ze moeten samenwerken om drugsbaron Ferry Bouman in de val te lokken. Ferry woont op een camping met zijn wat onnozole liefje Danielle, zijn rechterhand John, en nog wat familie en vrienden.

De makers nemen uitgebreid de tijd de levens van Bob en Kim te analyseren en ontleden. Bob dreigt vervreemd te raken van zijn familie, de eenzame Kim ontdekt een verrassende kant van zichzelf. Natuurlijk wordt ook aandacht besteedt aan psycho Ferry. Zo kan hij mierzoet zijn, ja zelfs emotioneel, om ineens een medewerker te laten executeren. Zeker als hij drank achter de kiezen heeft wil hij feller en driftiger reageren.

Undercover is een sterke serie met zowel Nederlandse als Vlaamse acteurs. Toch vraag ik mij oprecht af waarom Bob en Kim zijn gevraagd voor de klus. Als je agenten selecteert voor een dergelijke klus, gaat er dan niet selectieprocedure aan vooraf? Wordt dan niet bekeken of de agenten wel bij elkaar passen? Er wordt al vanaf het begin duidelijk gemaakt dat dit een belangrijke operatie betreft, misschien hadden betere krachten ingezet moeten worden? Agenten die in ieder geval beter op elkaar kunnen inspelen?


Undercover is bedoeld om de psychologische effecten van een dergelijke operatie te exploreren.

Er zijn nog wat minpuntjes te benoemen, toch blijft Undercover fier overeind staan en weten de makers de aandacht vast te houden. Het acteerwerk is solide tot zeer sterk (Frank Lammer is echt fantastisch), en de makers weten hoe ze een cliffhanger moeten schrijven. Ik voelde na elke aflevering weer de drang de volgende episode te kijken. Al is het maar om te weten of Bob en Kim het overleven.

Undercover is bedoeld om de psychologische effecten van een dergelijke operatie te exploreren. De wonden die het veroorzaakt. Het laat zien hoe dun de lijn tussen undercovers en targets wordt. Hoewel ik had gehoopt op een sterker slot, maken de makers ondubbelzinnig duidelijk dat er een tweede seizoen gaat komen. Volgens IMDB is dit ook zeker de bedoeling. Al met al een mooie start voor de eerste Netflixserie van eigen bodem. Oh, één tip: zet de Nederlandse ondertiteling aan.

Eshref Reybrouck & Frank Devos/Tom Waes en Anna Drijver

4 gedachten over “Undercover

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.