https://jigsawshorrorcorner.wordpress.com/2019/04/05/jurassic-attack-2013/

Jurassic Attack

In Jurassic Attack moet een groepje militairen naar een afgelegen eiland om een gegijzelde biochemicus te bevrijden uit de handen van terroristen. Deze terroristen worden geleid door ene Marquez, een dictator met bloed aan zijn handen. Dan wordt ontdekt dat dit eiland nog andere inwoners heeft: dinosaurussen. Inderdaad. Dit eiland hebergt de monsters van de prehistorie. Ik begrijp heus wel dat dit onmogelijk een serieuze titel kan opleveren, ik had juist even zin in een slechte film. Slechte films komen voor in velerlei gradaties. Zo zijn er slechte films die bedoeld zijn om snel te cashen en geen enkele passie in zich hebben.

Dan zijn er het soort films die zo ontzettend slecht zijn dat ze ongeloof oproepen, onophoudelijk op de lachspieren werken. En dan zijn er de films waarbij je zuchtend en grommend de ogen sluit, je afvraagt wie in godsnaam deze rotzooi in elkaar heeft geknutseld. Jurassic Attack lijkt van de tweede categorie te zijn. Helaas valt het ook in de eerste en derde categorie. Om te beginnen heb ik, op Birdemic na, nog nooit zulke lelijke special effects in een film gezien.

De makers hebben het ongetwijfeld met een mager budget moeten doen, dit is wel heel erg. De dinosaurussen lijken uit een computerspel te zijn weggelopen, om te eindigen in een abominabele poging tot cultfilmen. De aanvallen slaan nergens op. Slachtoffers worden niet zichtbaar aan stukken gereten, ze verdwijnen gewoon als ze worden aangepakt door de dino’s. De geluiden die deze oermonsters voortbrengen… Bekijk de trailer en oordeel zelf.


Jurassic Attack is niet eens genietbaar met de nodige drank achter de kiezen.

Het heeft natuurlijk weinig tot helemaal geen zin om Jurassic Attack te beoordelen op plot. Maar als hier dino’s rondstampen, hoezo hebben die terroristen daar niets van gemerkt? Waarom lopen er überhaupt dino’s rond? Sinds wanneer zijn gewone kogels voldoende om een T-rex om te leggen? En dat gedoe met die biochemicus (die in het begin van de film om vage redenen halfnaakt wordt geïntroduceerd), waar leidt dat naartoe? Sinds wanneer is het acceptabel voor een soldaat een wapen te trekken tegenover een meerdere? Wat… nou ja, je begrijpt het idee.

Jurassic Attack is niet eens genietbaar met de nodige drank achter de kiezen. Het probeert zo wanhopig de over de top slechtheid te benaderen, zo duidelijk in het culthoekje te komen, dat het zijn doel voorbijschiet. Dit is saai, rammelig en rommelig “vermaak”. Er zal hier ongetwijfeld een publiek voor warmlopen, voor mij is dit helemaal niets.

Anthony Fankhauser/Gary Stretch en Alicia Ziegler

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.