https://www.msn.com/en-ca/entertainment/movies/netflix-brings-the-star-power-to-%E2%80%98triple-frontier%E2%80%99-trailer/ar-BBQJJ3A

Triple Frontier

Triple Frontier is nou een film waarin het niet gaat om het doel, maar de reis op zich, om er even een cliché in te gooien. En hoe deze reis de personages beïnvloeden. Elk van de personages wordt dan ook geïntroduceerd met een achtergrond. Zo is Redfly gescheiden en moet hij sappelen om rond te komen. Pope werkt samen met een intrigante om zo informatie over de drugskoning te krijgen. Ironhead geeft lezingen. Catfish is een keer opgepakt met cocaïne. Ooit maakten zij deel uit van de Speciale eenheid, na de dienst ging ieder zijn eigen pad. Nu heeft Pope zijn kameraden weer nodig. Diep in de jungle van Zuid-Amerika heeft een drugskoning zijn onderduikplek.

Pope wil deze drugskoning executeren én meteen zijn verborgen schatten buitmaken. Al zal hij daarmee de wet overtreden, hij is ervan overtuigd dat dit het juiste is. Ondanks de gevaren besluiten zijn vrienden mee te doen. Alles wordt tot in de puntjes gepland. De uitvoering lijkt goed te gaan, onverwachte scheurtjes en onderlinge spanningen doen de missie escaleren. Zo vluchten ze weg voor de vijand, zo komen ze terecht op onbekend terrein.

Ergens doet Triple Frontier mij denken aan een dramatische versie van The Expendables. In die actiefilm ging het eveneens om een groepje mannen met een doel. Het grote verschil is dat Triple Frontier het drama benadrukt en het publiek laat zien wat er gebeurt als vrienden onder grote druk komen te staan. Wat vrienden voor elkaar overhebben in de donkerste uren. Hoe ze zich sterk voor elkaar houden, omdat zielig lopen doen toch geen zin heeft.


Dit is een prachtig mannendrama over mannen die nog één keer herenigd worden.

Dit wil overigens niet zeggen dat er geen kogels rondvliegen. Integendeel. Als ex-soldaten houden de mannen de vingers aan de trekker, en vallen er nogal wat doden. Regisseur J.C. Chandor zien dat het doden op zich niet altijd voor voldoening hoeft te zorgen. Wanneer ze oog in oog komen met de tienersoldaten van de drugskoning, staat Ironhead op scherp, terwijl Pope wil gaan voor een vreedzame oplossing. Er zijn immers al te veel doden gevallen op deze missie.

Triple Frontier is een Netflixfilm die mij zeer heeft bekoord. Het is geen snelle titel, geen gelikte Hollywoodproductie. Dit is een prachtig mannendrama over mannen die nog één keer herenigd worden. Ik beschouw Ben Affleck nog steeds niet als klasseacteur, de aanwezigheid van Oscar Isaac maakt erg veel goed. Dit laat zien dat Netflix nog steeds sterk werk kan afleveren.

J.C. Chandor/Ben Affleck en Oscar Isaac

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.