The Marine 4: Moving Target

The Miz is zeker niet mijn favoriete worstelaar, hij is wel een vermakelijke. Hij steelt met zijn flamboyante persoonlijkheid de show en eist steeds het respect als hij de ring betreedt. Ik was nieuwsgierig naar zijn Hollywoodavontuur en kwam The Marine 4: Moving Target tegen. De film barst van de clichés en lachwekkende actiescènes (als ik continuïteitsfouten zie tijdens schietpartijen klopt er echt iets niet), The Miz weet de aandacht vast te houden. Hij moet een meisje beschermen dat belastend bewijs heeft tegen wat hogere heren in het leger. Natuurlijk loopt dit niet helemaal van een leien dakje.

Nog voor er een kogel is afgeschoten verschijnt het logo van WWE in beeld. Ah. Deze titel komt uit de stal van WWE zelf, de World Wrestling Entertainment, Inc, het bedrijf dat gaat over de worstelsport en alles wat ermee te maken heeft. Dan begrijp ik ook de (beperkte) schermtijd voor Summer Rae. Zij is immers ook een worstelaar.

The Marine 4: Moving Target voelt dan ook het meest als een reclamespot voor The Miz. Hij heeft zeker de looks voor een actieheld, en voor een nauwelijks uitgediept personage weet hij een verrassend solide optreden neer te zetten. Hij is iemand die door een zelfverzekerde uitstraling makkelijk de aandacht weet vast te houden en je even doet vergeten wat er verder wel mankeert aan deze film. Wat dat is nogal wat.

summer rae is de eerste worstelaar van de wwe diva’s die in een film van wwe studios speelt

De film kan als volgt worden samengevat: The Miz en het meisje vluchten voor hun belagers, er volgt een schietpartij, ze vluchten voor hun belagers, en ga zo maar door. De schietpartijen tussendoor zijn wel aardig (de figuranten doen hun best zo moeilijk mogelijk te kijken als ze geraakt zijn) en zorgen voor wat afwisseling, verder voegen ze totaal niks toe. De beslissingen van de personages zijn soms tenenkrommend dom en op het eind schoppen de makers (waarschijnlijk onbewust) alle urgentie van de plot weg. Als in, je vraagt je af waar al deze actieonzin goed voor was.

Summer Rae op de DVD-hoes naast The Miz, haar rol is veel kleiner. Ze heeft niet of nauwelijks tekst en lijkt meer als extraatje te zijn ingehuurd dan als een echt personage. Voor zover je van echte personages kunt spreken in deze film, natuurlijk. Het maakt van The Marine 4: Moving Target een film die fans van The Miz zullen waarderen, de rest kan het beter links laten liggen. En als ik heel eerlijk ben denk ik dat The Miz zijn optredens voortaan in de ring moet houden. Hij is geen slecht acteur, maar verdient beter dan dit.

William Kaufman/The Miz en Summer Rae

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.