Teenage Cocktail

Annie is net naar een dorpje verhuisd en laat haar oog vallen op de stoere Jules, die een stiekeme bijverdienste blijkt te hebben: cammen. Teenage Cocktail heeft een sterk sensuele ondertoon, regisseur John Carchietta gebruikt zijn film niet voor ranzigheden. Hij brengt de liefde van de meisjes juist zo liefdevol mogelijk in beeld. Het is niet de meest geloofwaardige film op Netflix, Carchietta mixt verschillende genres tot een verrassende cocktail over ontluikende liefde en de gevaren van internet.

Zo op het eerste gezicht hebben we hier te maken met een coming of age verhaal waarin Annie haar seksualiteit ontdekt. Carchietta introduceert opvallend genoeg nog een ander personage dat op het eerste gezicht niks met het verhaal te maken heeft. Een man, Frank, met een droevige uitdrukking op zijn gezicht, wonend met zijn vrouw en zoontje. Hij maakt zwembaden schoon, tijdens een dialoog wordt duidelijk gemaakt dat zijn vrouw dit niet het meest edele beroep vindt. Interessant, maar wat heeft hij te maken met Annie en Jules?

Als Jules aan Annie laat zien hoe zij aan haar dollars komt, knoopt Carchietta de twee werelden aan elkaar: Frank is een fan van Jules en Annie en zou ze graag willen ontmoeten. Annie is er huiverig voor, tot omstandigheden haar dwingen uit haar comfortzone te stappen. Voor Carchietta is dit de brug om over te stappen naar een meer thrillerachtig genre. Van een relatief onschuldig tienerdrama krijgt Teenage Cocktail ineens een wapen in handen gedrukt en is het de vraag wie het einde zal halen. Ik heb er respect voor dat Carchietta deze overbrugging neemt en de cast gaat hem enthousiast achterna, helemaal subtiel is het niet. 

“slechterik” frank wordt gespeeld door pat healy (hij draaide ook take me), en volgens de hoofdrolspeelsters zorgde hij, als hij in zijn personage zat, voor een gespannen sfeer op de set

De film wil niet alleen het verhaal vertellen van twee verliefde meisjes, het wil ook de beide kanten van de webcam laten zien. Het ziet er zo onschuldig uit, even met de kont schudden voor de camera, de mensen aan de andere kant zijn minder onschuldig. Carchietta wil ook laten zien wat andere gevolgen zijn van het cammen. Als de vader van Annie ontdekt wat zijn dochter uitspookt, ziet hij haar ineens op andere wijze. Is dit om te laten zien dat papa’s meisje volwassen is geworden, of wordt een andere, duistere kant van de vader aangeboord?

Teenage Cocktail is een mix van verschillende elementen. Carchietta vraagt wel wat van de kijker als het komt op de geloofwaardigheid van het verhaal (het eind is wel heel erg dramatisch), deze film is toch beter dan verwacht.

John Garchietta/Fabianne Therese en Nichole Bloom

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.