Goddess of Love

“Fifty Shades of Grey meets Fatal Attraction” staat op de cover van de DVD Goddess of Love. Ik weet niet of ik gewelddadige softporno kan verwachten of een bizarre erotische thriller. Regisseur Jon Knautz gaat voor het tweede. Goddess of Love gaat over Venus. Haar woning is volgepropt met Boedhabeeldjes en andersoortig zenmateriaal, ze lurkt vaak aan een pijpje om haar zenuwen te kalmeren en hoort in haar woning nog eens harde geluiden die van haar buren lijken te komen. Oh, en ze is paaldanseres. Venus is mentaal geen heel sterke persoon en al helemaal geen geschikt relatiemateriaal. Fotograaf Brian is niet op de hoogte van haar misère en valt als een blok voor haar. Als zij er echter achterkomt dat hij nog een goede vriendin heeft met wie hij een sterke band onderhoudt, gaat ze flippen.

De begincredits zijn in een goedkoop ogend lettertype op het scherm geplakt en doen vermoeden dat iemand met After Effects aan de slag is gegaan. Dat hoeft geen ramp te zijn, een film als El Mariachi ziet er ook goedkoop uit, maar echt een lekkere binnenkomer is het niet. De beelden zelf zijn nog best redelijk, Knautz weet hoe hij sfeer moet maken, de inhoud is matig.

OVERACTEREN

Alexis Kendra, die de rol van Venus speelt en ook nog eens meeschreef aan het script, wil zo duidelijk mogelijk maken dat haar personage psychologisch niet helemaal oké is. Dat doet ze door de gekte zo breed mogelijk te acteren. Ze is niet de psycho die gestaag op haar eigen hel afdondert maar eerder een dynamietstaaf die steeds afgaat. Is ze lekker aan het joggen, plotseling grijpt ze naar haar hoofd en zet ze het op een gillen. Omdat ze dit soort gedrag steeds blijft vertonen gaat Venus op de zenuwen werken. Al snel kan het mij niks schelen wat haar overkomt. Brian is dan nog sympathiek als de gekwelde fotograaf, echt overtuigend kan hij niet acteren. De rest van de cast lijkt uit willekeurige soaps en reclames te zijn geplukt.

Een spannende scene tussen Venus en Brian

Ondanks de hiaten ben ik toch benieuwd hoe dit gaat eindigen. En zie: Knautz weet zowaar nog een interessante wending te geven aan de plot. Op het eind wordt alles op zijn kop gezet en blijkt Venus nog verknipter dan gedacht. Helaas weet dit de film zelf niet te redden, Venus staat tegen de tijd van de onthulling diep in het rood bij mij.

WIST JE DAT

Na deze “erotische thriller” zijn Knautz en Kendra een nieuwe samenwerking aangegaan met de korte film The Cleaning Lady.

Voor deze film putte Kendra deels uit eigen ervaringen. Met name hoe gebroken ze zich kon voelen als een vriendje het had uitgemaakt.

Jon Knautz/Alexis Kendra en Woody Naismith

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.