Eaters

Eaters kent een aardig begin. We maken kennis met de hoofdpersonages die op reis zijn door een zonovergoten woestijn. Als één van de vrienden vermist raakt bij een benzinepomp valt de verdenking op een groep Hells Angels. Er wordt gevloekt, iedereen loopt rond met geweren en geeft elkaar om het minste of geringste een pak slaag. Eaters doet kortom heel erg zijn best zo dreigend en groezelig mogelijk over te komen. Het werkt allemaal nogal op de lachspieren. Pas als de Eaters voorbijkomen, de monsters waar het om gaat, gebeurt er naar mijn gevoel iets. En dan is deze horrortitel alweer bijna halverwege. Deze vreemde mensenetende wezens lopen rond met jutezakken over hun hoofd waar slordig geknipte gaten inzitten en kunnen nog het beste als psychotische mormonen beschreven worden.

eaters-3Kijk, als die met een gigantische hamer komen zwaaien wordt het wél spannend. In ieder geval spannender dan een opgefokte eikel die met jankstem roept dat hij die Hells Angels mores gaat leren.

Voor een horrorfilm die op de afbeelding aangeeft dat het de geboorte is van een nieuw soort moordenaars, krijgen de mensenetende creaturen opvallend weinig ruimte. Waar ze vandaan komen, wat hun bedoelingen zijn, waarom ze als vogelverschrikkers rondlopen, dat wordt niet duidelijk gemaakt. Regisseur Johnny Tabor heeft meer oog voor de personages. Die zijn zo plat als een kartonnen bord, maar hé, ze staan wel mooi te wezen voor de camera.

De acteurs – waarvan er eentje een sterke gelijkenis vertoont met Maggie Gyllenhaal – geven een nieuwe invulling aan het begrip “acteren”. Dood zijn betekent simpelweg je ogen sluiten en als je bijna dood bent doe je alsof je je kapot verveelt. Kennelijk kan je nog makkelijk rennen als je net bent beschoten. En als je in een verlaten dorp staat en je vriend op de achtergrond om hulp schreeuwt, is het de bedoeling dat je de smeekbeden hardnekkig negeert. vlcsnap-2016-06-17-00h58m59s395Je kan dit zien als een B-film die zo slecht is dat hij goed wordt, daarvoor is het niet over de top genoeg. Eaters neemt zichzelf bloedserieus en lijkt niet te begrijpen dat het aan alle kanten rammelt. Die vreemde Eaters, dáár zou ik nou eens iets over willen weten. Werk dat dan verdorie uit. Wat mij part vormen zij de hoofdrol en ontdekken de personages dan wat er met die dingen aan de hand is. Maar ja, Tabor heeft andere prioriteiten. Zijn eigen film om zeep helpen bijvoorbeeld.

WIST JE DAT

Op Wikipedia is geen informatie te vinden over deze film.

Volgens IMDb is er wel een Facebookpagina, die is kennelijk opgeheven.

Johnny Tabor/Marcelle Bowman en Robert Dean

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.