Black Site Delta

Voor je verder gaat, kijk eerst even goed naar de afbeelding hierboven. En bekijk de trailer. Wat zijn je gedachtes over deze film? Denk je dat dit een goede film is, of een slechte? Als je het laatste denkt, gefeliciteerd, we zitten op dezelfde golflengte. Voel je vrij om door te lezen. 

Neem één van de eerste shots. We zien een enorm knuffelkonijn vol in de camera, daarna zien we ons hoofdpersonage, Jake, een soldaat(?) die eigenlijk naar huis moet, naar zijn dochter. Hij wordt gespeeld door Cam Gigandet, die gedurende de hele film met één uitdrukking op zijn gezicht rondloopt, en na krap vijf minuten iemand doodsteekt. Hij wordt vervolgens wakker in een zwaar beveiligde gevangenis waar ook psychopaten in zitten. Maar deze gevangenis is dan weer niet zó goed bewaakt dat er moeite voor moet worden gedaan om er in te breken. Ik vraag mij überhaupt af waarom Jake hier zit. Iemand zomaar doodsteken hoort niet ongestraft te blijven, maar om de dader dan meteen bij de psycho’s achter de tralies te gooien is misschien een beetje overdreven.

Dit is nog niks vergeleken met de rest van de film. Er is voor gekozen om haarscherpe camera’s te gebruiken zodat de kleinste details zichtbaar worden. Handig als de effecten lachwekkend nep zijn en zelfs de gloeiende punt van een lasapparaat uit Adobe After Effects lijkt te komen. De personages zijn nog platter dan bordkarton, en hun teksten… ik heb zelden meegemaakt dat een dialoog zo verschrikkelijk klinkt.

Maar waar Black Site Delta zich pas echt goed in verslikt, is de actie. Als er iemand wordt neergeschoten is er geen bloed te zien. Een beetje flauw, maar ook ongeloofwaardig als iemand met een shotgun aan komt lopen, om zich heen knalt en op wat vallende lichamen na niks te zien is. Dat is trouwens niet helemaal waar, als je goed kijkt zal je zien dat sommige lijken nog ademen. Dat is ook een prestatie.

Als ik zie hoe de vijand wordt aangevallen, vraag ik mij af hoe deze soldaten zijn uitgekozen. Om de manier waarop ze gevaarlijk uit hun ogen kijken? Want ze worden wel erg gemakkelijk overmeesterd door de psycho’s, met als hilarisch hoogtepunt een scène waarin de blonde reus zijn tegenstander uitdaagt tot een vuistgevecht(!).

Zo kan ik nog wel even doorgaan, het komt er gewoon op neer dat Black Site Delta slecht is. Echt heel erg slecht.

Mocht je trouwens op basis van de trailer en afbeelding nog denken dat deze film goed is, gefeliciteerd: er staan je zeker duizenden films te wachten die veel beter zijn.

Jesse Gustafson/Cam Gigandet en Teri Reeves

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.