Triple Bill

Buiten regent het zo hard dat de regen door het raam heen lijkt te tikken. Sluit de ramen, doe de deuren op slot en doof het licht. Het is weer tijd voor een speciaaltje. Eén recensie, drie films.

We beginnen met Yoga Hosers, poging nummer zoveel van Kevin Smith om een comeback te maken. De lage beoordeling op IMDB doet vermoeden dat deze comeback niet echt is geslaagd, ik ben het hier niet mee eens. Het is een komedie die drijft op bizarre dialogen en de meest onzinnige scènes, opgediend met hysterisch acteerwerk en dito geluidseffecten. Hoofdpersonages Colleen Collette en Colleen McKenzie (Harley Quinn Smith en Lily-Rose Depp, inderdaad familie van, en de hele familie komt nog eventjes langs in cameo’s) werken in een winkel en krijgen te maken met het ultieme kwaad: Brazi’s. Als je wil weten wat dit precies inhoudt raad ik je aan deze film te kijken. Yoga Hosers doet mij nog het meest denken aan de vrouwelijke versie van Clerks, maar dan wel overgoten met flink wat waanzin.

Kevin Smith/Harley Quinn Smith en Lily-Rose Depp

Door naar nummer twee. Popstar: Never Stop Never Stopping is een mockumentary over de Style Boyz, een jongenstrio bestaande uit Conner, Lawrence en Owen. Conner is de meest charismatische van de drie, wat op den duur voor de nodige wrijvingen zorgt. Uiteindelijk besluit hij in zijn eentje verder te gaan. De hobbelige route van zijn solocarrière wordt nauwkeurig in beeld gebracht door een filmcrew. Popstar: Never Stop Never Stopping is een fantastische satire op de muziekwereld, opgeblazen ego’s en bevat ook nog eens catchy popnummers over Osama Bin Laden en Homoseksualiteit. Leuke bijkomstigheid is dat al deze nummers echt bestaan. En dat acteurs Andy Samberg, Jorma Taccone en Akiva Schaffer onder de naam The Lonely Island sketches en muziek maken.

Akiva Schaffer & Jorma Taccone/Andy Samberg en Akiva Schaffer

De afsluiter is The Martian, een serieus sciencefiction drama geregisseerd door Ridley Scott. Er spelen nogal wat steracteurs mee, van Jef Daniels en Sean Bean tot Jessica Chastain, de hoofdrol is toch echt voor Matt Damon. Hij speelt astronaut Mark Watney die door ongelukkige omstandigheden op Mars achterblijft. Wat nu? Hij beseft dat dit zijn sterfplek gaat worden, maar besluit zich niet zonder slag of stoot over te geven. Hij is een botanist, dus gaat hij aan de slag met het telen van aardappelen. Op Mars. En weet hij water te maken. Op Mars. Ik vind hem niet zo goed als de recensies doen vermoeden, Scott en Damon weten wel Mars tot in detail tot leven te wekken en de toenemende wanhoop van Mark te verbeelden.

Ridley Scott/Matt Damon en Chiwetel Ejiofor

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.