Pineapple Express

In Pineapple Express staan Seth Rogen (die samen met Judd Apatow het script schreef) en James Franco tegenover elkaar. De één is een fantastische komedieacteur, de ander is op vrijwel alle markten thuis. Dan is het ook nog eens geregisseerd door David Gordon Green, die eerder aan het roer stond van het door mij zeer gewaarde Your Highness. Dus toen ik deze titel tegenkwam op Netflix was het een no-brainer om hem te gaan kijken. Het begin is even inkomen, zodra de vaart erin komt vraag je je af hoe Rogen en Apatow in godsnaam op de krankzinnige ideeën zijn gekomen.

We maken kennis met Dale Denton (Seth Rogen) die voor zijn werk dagvaardigingen mag uitdelen. Hij koopt regelmatig marihuana bij dealer Saul Silver (James Franco), die hem een bijzondere drug aanbiedt: Pineapple Express. Als Dale getuige is van een moord en de daders via de Pineapple Express zowel hem als Saul op het spoor komen, moeten de twee vluchten voor hun leven.

Pineapple Express zou geen typische komedie uit de stal van Apatow zijn als er geen stoet aan komedieacteurs en -actrices voorbijkomt. Zo komt Amber Heard voorbij als de vriendin van Dale, en laten ook Danny McBride en Craig Robinson hun gezichten zien. De show wordt zonder twijfel gestolen door Franco en Rogen en de beste grappen komen uit hun scènes. Met name de onnavolgbare logica van Saul is briljant en deed mij soms denken aan de Dude uit The Big Lebowski. Rogen biedt perfect tegenspel als de meer nuchtere Dale. Als Saul weer eens iets onzinnigs uitkraamt, kan Dale alleen het hoofd schudden en zuchten dat dit nergens op slaat.

Omdat Apatow en Rogen het script schreven, kan gerekend worden op flink wat vuilbekkerij, drugspraatjes en seksueel getinte opmerkingen. Niet alle grappen zijn geslaagd en het duurt eventjes voor de film echt goed op gang komt, maar dan heb je ook een achtbaanrit die werkelijk elke kant opgaat. Voor de liefhebbers van komedie is dit zeker een aanrader.

http://www.sonypictures.com/movies/pineappleexpress/

9-4-2017/David Gordon Green/Seth Rogen en James Franco

2 gedachten over “Pineapple Express

  1. Vond het een erg grappige film en aangezien m’n eerste auto een Daewoo Lanos was (die aan het einde een belangrijke rol speelt), blijft dit een film die een plekje in m’n hart zal houden….overigens niet voor de kwaliteit van de film 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.