Mommy

Xavier Dolan schijnt een wonderkind te zijn. Ik zag wel eens titels voorbijkomen maar ik heb nog nooit iets van hem gezien. Via via hoorde dat Mommy goed is. Dus kocht ik de DVD bij Concerto, plaatste het schijfje thuis in mijn laptop en wachtte af. Al in het begin, als Diane (Anne Dorval) en haar zoon Steve (Antoine-Olivier Pilon) bekvechtend in een taxi zitten, hield ik mijn hart vast. Ik vond A, het nu al vermoeiend, B, Steve bloedirritant. Als dit examplarisch was voor de film, had ik nog een lange zit te gaan. Gelukkig kwam er min of meer verlossing in de gedaante van de stotterende buurvrouw Kyla (Suzanne Clément). Die schiet Diane te hulp bij bij de zorg voor Steve en weet rust in de chaos te brengen.

Ik geloof best dat Dolan een uitstekende filmer is. Ik ben geen filmtechneut, maar elk shot ademt professionaliteit uit. Het licht en de soundtrack hebben sterke invloed op de sfeer en de emotie, en tussen de acteurs is een sterke chemie aanwezig. Dolan geeft de relatie tussen Diane en Steve een broeierige lading, die soms balanceert op het erotische. Duidelijk is dat dit wonderkind veel energie en liefde in dit werk heeft gestopt.

Ik vind het dan ook zo jammer dat Steve zo verschrikkelijk op de zemuwen werkt. Als een hyperactieve gorilla eist hij steeds de aandacht op. Hij zal best goed in zijn rol zitten, maar zijn geschreeuw en zogenaamd grappige opmerkingen sloegen de plank finaal mis. Hij blijkt gelukkig ook een uit-stand te hebben, die had Dolan wat vaker aan had mogen zetten. Dan was Mommy veel sterker geweest.

Mijn beoordeling: 7.5

Gezien op: 3/4/2017

Geregisseerd door: Xavier Dolan

Gespeeld door: Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon

Een gedachte over “Mommy

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.